Hoe werkt ProLinker?

Stap 1

Maak je profiel aan

Klik op de homepage op "Aanmelden als professional". Maak in het scherm hierna een account aan. Hierna kan je direct een profiel aanmaken door details in te vullen over jezelf. Wees zo duidelijk en compleet mogelijk om een goed beeld te geven van wat je kunt en wie je bent. Opdrachtgevers zullen je zo eerder kiezen.

Stap 2

Kies je account

Na het aanmaken van je profiel kies je het account dat het beste bij je past. Wij hebben 4 account types voor professionals met verschillende voordelen; Gratis, Stand-by, Standaard en Premium. Kijk onder Veelgestelde Vragen voor meer details en de prijzen.

Stap 3

Zoek een interessante opdracht en reageer

Na het kiezen van je account kun je opdrachten bekijken in jouw categorie en een interessante opdracht zoeken met het zoekfilter. Wanneer je een interessante opdracht ziet kun je een reactie plaatsen. Het is aan te raden eerst je profiel zo volledig mogelijk in te vullen en enkele referenties op te geven. Opdrachtgevers krijgen zo een beter beeld en zullen je eerder kiezen om mee in gesprek te gaan.

Stap 4

Breid je netwerk uit en krijg feedback

Na het afronden van een opdracht kun je feedback ontvangen. Je kunt feedback aanvragen vanuit je account. Breid je netwerk uit door meer professionals uit te nodigen. Wanneer iemand je uitnodiging om connectie te maken accepteert, krijg je ook toegang tot het netwerk van die persoon. Je krijgt zo toegang to exclusievere opdrachten en maakt de kans groter passief inkomen te gaan verdienen. ProLinker betaalt jou namelijk een lifetime 2% van alle verdiensten van je invites!

Step 5

Krijg betaald

Nadat je bent geselecteerd voor een project, ga je akkoord met de voorwaarden en accepteer je het projectvoorstel. Voordat je met een opdrachtgever van ProLinker kunt werken, is een serviceovereenkomst vereist. Naast onze werving- en selectieservice met ProLinker Select is er de mogelijkheid om per factuur of via Escrow op het platform te werken. De factuur wordt door de freelancer verzonden, maar de betaling en het bijhouden van de uren periodes verlopen via het platform. Bij inhuur op het platform geldt een vergoeding van 10%, die wij aan de opdrachtgever factureren. Met onze Escrow service kun je via het platform veilig samenwerken met de klant. Pas wanneer de klant de eerste periode of milestone vooruit heeft betaald, ga je aan de slag. Wanneer de klant een milestone- of uren sheet goedkeurt, wordt het geld van het Escrow-saldo overgeboekt naar je eindsaldo, dat je op elk gewenst moment kunt laten uitbetalen op je bankrekening. Wanneer er een geschil is, zal ProLinker dit onderzoeken en de uitkomst bepalen. Transactiekosten worden niet gerestitueerd. ProLinker zorgt ervoor dat iedereen betaald krijgt zodra de klus is geklaard en dat alle professionals verzekerd zijn. Wij verzorgen contracten, facturering en verzekeringen om het inhuur proces zo eenvoudig en probleemloos mogelijk te maken.

Stap 1

Plaats je opdracht

Op de homepage zie je de knop: "Start Nu". Hier kun je een opdracht plaatsen voor het uitbesteden van werk of het vinden van een freelancer voor een tijdelijke aanstelling. Kies een titel en selecteer de categorie waarin je een opdracht wilt plaatsen. Op de volgende pagina''s vul je de details van de opdracht in en plaatst de opdracht.

Stap 2

Freelancers ontvangen jouw opdracht

Na het versturen van de opdracht wordt deze gecontroleerd door een van de medewerkers van ProLinker. Hierna versturen wij de opdracht naar de freelancers.

Stap 3

Ontvang reacties

Wanneer je een reactie hebt ontvangen krijg je hiervan een melding per email. Je kunt aan de hand van de reacties en profielen van de freelancers bepalen met wie je verder in gesprek wilt. Je kunt chatten met de freelancers of de freelancer direct benaderen via de contactgegevens die wij meesturen met de reactie.

Stap 4

Kies een freelancer

Maak in je account een keuze uit een of meer van de freelancers. Geef bij de overige freelancers aan waarom ze het niet zijn geworden. De freelancers worden op de hoogte gebracht van je keuze en je maakt een contract aan met de gekozen freelancer(s). Betalingen verlopen via ProLinker waarbij er een marge wordt gerekend.

Step 5

Betaal veilig via het platform

Voordat je met een freelancer kunt samenwerken is er een Service overeenkomst nodig of aanbetaling. Naast onze werving en selectie service waarbij ProLinker Select 17% marge rekent is er is de mogelijkheid gewerkte uren op factuur te betalen of via Escrow via het platform. De factuur verstuurt de freelancer zelf, maar de betaling en uren management verloopt via ProLinker. Bij inhuur op het platform geldt een fee van 10% die wij factureren aan de opdrachtgever. Met Escrow kun veilig via het platform aan de professional betalen. Pas wanneer je een milestone of urensheet goedkeurt, wordt het geld van het Escrow-saldo overgeboekt naar het eindsaldo van de professional. Wanneer er een geschil is, zal ProLinker dit onderzoeken en de uitkomst bepalen. Transactiekosten worden niet gerestitueerd. ProLinker zorgt ervoor dat iedereen betaald krijgt zodra de klus is geklaard en dat alle professionals verzekerd zijn. Wij verzorgen contracten, facturering en verzekeringen om het inhuurproces zo eenvoudig en probleemloos mogelijk te maken.

Hoe werkt de CV check

Met onze CV checker kunnen freelancers ervoor kiezen om het profiel te verbeteren door de CV items en referenties te laten controleren.

Step 1

Freelancer voegt zijn CV items toe

In de account onder „MijnCV” voegt de freelancer CV items toe. Een CV item kan onder het kopje „Referenties” komen wanneer deze geverifieerd is en er feedback gegeven is door de opdrachtgever.

Step 2

Freelancer voegt gegevens toe aan CV items

Wanneer alle gewenste items zijn toegevoegd onder „MijnCV”, staat er naast elk item een link, "Referentie verzoek". Wanneer men op deze link klikt verschijnt er een pop-up waar men gegevens kan invoeren over de vorige opdracht of baan. De invulvelden bestaan uit: Naam opdracht (of functietitel), locatie, budget (of salaris), datum van afronding (of datum uit dienst). Hier dient men ook het email adres en naam op te geven van de vorige werkgever / opdrachtgever.

Step 3

ProLinker neemt contact op met referenties

Na het klikken op "Verzend" versturen wij een email naar het opgegeven emailadres met de vraag of de opdrachtgever / werkgever het CV item wilt valideren. Daarnaast wordt gevraagd of de opdrachtgever / werkgever feedback wilt geven op basis van Kwaliteit, Communicatie, Expertise, Professionaliteit. Zodoende kan de freelancer referenties opbouwen op zijn profiel en hiermee zijn vindbaarheid en aantrekkelijkheid vergroten voor nieuwe opdrachtgevers. Profielen die vollediger zijn plaatst ProLinker hoger in de zoekresultaten.

Step 4

Validatie door ProLinker

Nadat de opdrachtgever het CV item heeft gevalideerd en een beoordeling heeft gegeven wordt er een identiteit check gedaan van de opdrachtgever door middel van telefoonnummer en / of social media verificatie.

Step 5

CV items gecheckt

Wanneer ten minste 1 CV item van de freelancer gevalideerd is door de vorige opdrachtgever / werkgever en door ProLinker, krijgt de freelancer een vinkje op zijn profiel bij „CV check”. Op het profiel onder „Mijn CV” wordt vervolgens duidelijk welke items gevalideerd zijn. Onder de tab „Referenties” staan de items inclusief feedback.

Step 6

Opdrachtgever krijgt extra zoekoptie

Opdrachtgevers kunnen nu snel zien wie gevalideerde referenties heeft en dit als zoekcriterium opgeven bij het zoeken in de database van ProLinker

Jouw exclusieve freelancer netwerk

Stap 1

Nodig andere freelancers uit

In je account kun je onder “Mijn netwerk” freelancers uitnodigen middels een email en /of sms met een persoonlijk bericht. Nodig freelancers uit waarmee je werkt of hebt samengewerkt. Door alleen de beste freelancers uit te nodigen bouw je een exclusief netwerk op. Je kunt maximaal 50 freelancers aan je netwerk toevoegen. Hiermee houden we het netwerk exclusief.

Stap 2

Browse door je netwerk of plaats een opdracht

Via de “Mijn netwerk” tab kun je door je netwerk heen browsen om te zien wie er in de 2de en 3de laag van jouw netwerk zit. Krijg hiermee inzage in de top freelancers binnen jouw netwerk. Je kunt eventueel een opdracht plaatsen alleen zichtbaar voor de freelancers binnen jouw netwerk.

Stap 3

Ga na of freelancer uit jouw netwerk de invite ontvangen heeft

Om er zeker van te zijn dat de persoon jouw invite heeft ontvangen per email of sms via het systeem van ProLinker kun je het beste nog eens persoonlijk vragen of die persoon de uitnodiging heeft gehad en wil accepteren. Hiermee vergroot je de kans dat ze ook onderdeel worden van jouw netwerk.

Stap 4

Nodig meer freelancers uit waarmee je hebt samengewerkt

Om je netwerk zo waardevol mogelijk te maken raden wij aan elke kwalitatieve freelancer die je kent uit te nodigen. Hiermee krijgen jullie beide toegang tot elkaars waardevolle netwerk. Jouw netwerk gaat tot 3 lagen diep en is potentieel dus 125.000 freelancers (50x50x50) groot!

Vertrouwd door
Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten