Terug

Wat als je je eenzaam voelt als freelancer? Doe dit

Spreek face-to-face met andere ondernemers en potentiële klanten

Je kan op verschillende manieren actief op zoek gaan naar face-to-facecontact.
Dit zijn twee mogelijkheden:
• Ga regelmatig naar netwerkevents. Hiermee sla je twee vliegen in een klap, want netwerken is ook een goede manier om nieuwe klanten te vinden.
• Breid je netwerk uit via social media, bijvoorbeeld door berichtjes te sturen naar nieuwe connecties op LinkedIn en naar nieuwe volgers op Instagram. Plan ook regelmatig online koffiekletsmomenten in, vooral met freelancers die gelijkaardige diensten aanbieden en potentiële klanten.

Werk af en toe in een coworkingruimte

In quasi alle grote steden vind je verschillende coworkingruimtes en koffiebars met gratis wifi. Wanneer je regelmatig op zulke plekken gaat werken, zal je merken dat je minder vaak last hebt van een gevoel van eenzaamheid, plus het is een manier om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Dit kan je productiviteit een enorme boost geven.

Zorg dat je druk(ker) sociaal leven hebt buiten je werk

Lunchpauzes met vrienden die van thuis uit werken, etentjes, op café gaan, hobby’s in groep … Als je als freelancer tijdens je werkuren weinig sociaal contact hebt, doe je er goed aan om je sociale noden op te vangen via een goed gevulde sociale agenda.

Ik ben Chloë De Raedt en als content creator en coach werk ik samen met jou een gealigneerd, sterk verhaal uit, schrijf ik SEO-content voor je website en leer ik je hoe je socialmediacontent kan schrijven die de juiste klanten aanspreekt. Daarnaast ontwerp ik je brochure of e-book van a tot z: van topic en content tot grafisch ontwerp.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.