Terug

Vijf alternatieve goede voornemens voor ondernemers

1. Zoek het geluk op

Heel alternatief is het niet om ‘gelukkig worden’ als goed voornemen te hebben. Sterker nog, het is zo cliché als wat. Toch zou je er eens op moeten letten hoe weinig ondernemers ‘persoonlijk geluk’ tussen hun goede voornemens hebben staan. Vaak is het werk, werk en nog eens werk. Ook belangrijk, maar minder belangrijk dan jezelf. Zoek daarom in 2024 iets waar je gelukkig van wordt. Dit kan een droomreis zijn, een nieuwe hobby of een nieuwe liefde. Zolang het maar niks met werk te maken heeft.

2. Ga een dag minder werken

Als vervolg op het eerste goede voornemen is het een prima idee om een dag minder te gaan werken. Ook ik ben hier niet goed in. Tijdens de kerstdagen heb ik niet gewerkt, nou ja, een beetje. Maar dit zijn uitzonderingen. Natuurlijk is het lekker voor de bankrekening, maar dat is ook niet alles. In 2024 doe ik minstens twee dagen per week niks. Jij ook?

3. Laat de planning los

Dit kan niet voor iedere ondernemer, of toch wel? Een planning is ideaal als je houvast en zekerheid wilt hebben. Weet je wat het mooie is van het ondernemen zonder (of nauwelijks met een) planning? Dat er deuren opengaan waarvan je niet eens weet dat ze bestaan. Het is soms spannend om de touwtjes los te laten, maar er komt vrijwel altijd iets moois uit.

4. Geen omzetdoel

“Ik wil minstens een ton omzet draaien”, zei een van de ondernemers. Ik begrijp dat volledig. Als je mij nu vertelt dat ik in 2024 een ton omzet draai, teken ik daar meteen voor. Dat kan alleen niet, omdat je niet weet wat het jaar gaat opleveren. Dat vind ik heerlijk, maar het maakt het ook onmogelijk om een omzetdoel te hebben. Wat als ik mijn been breek en twee maanden niet kan werken? Dan zit ik daar met mijn ton als doel.

5. Minstens één volledig nieuwe klus

Mijn vaste opdrachtgevers wil ik niet missen. En zij mij hopelijk ook niet. Toch wil ik in 2024 iets volledig nieuws doen. Dat houdt je fris en scherp. Ik weet ook al wat het moet worden, hoewel ik het eigenlijk niet wil zeggen. Maar ik doe het toch: een betaald optreden als comedian.

 

Door Martijn Katsman - https://martijnkatsman.nl/

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.