Terug

Top 5 freelance vaardigheden waar in 2023 veel vraag naar is

Digitale marketing

Je weg kennen binnen de wereld van digitale marketing is vandaag de dag erg waardevol. Veel ondernemers en bedrijven zijn immers op zoek naar hulp in SEO, contentmarketing, adverteren en socialmediabeheer.

Webdesign en -beheer We leven in een tijd waarin websites de ruggengraat vormen van quasi alle bedrijven. Aangezien goede webdesigners vrij dun gezaaid zijn, kan je met deze skill veel opdrachten binnenhalen. Bied je ook nog eens betaalbaar websitebeheer aan? Nog beter! Want hier zijn veel firma’s naar op zoek.

Content writing en copywriting

De meeste bedrijven hebben continu sterke, leesbare en aantrekkelijke teksten nodig, bijvoorbeeld voor social media, websites, nieuwsbrieven, brochures, advertenties, noem maar op. Want op die manier kunnen ze zorgen voor een toestroom van nieuwe klanten. Heb jij het zeldzame talent om vlot leesbare content te schrijven voor verschillende doelgroepen, overweeg dan zeker om dit aan te bieden als freelancer.

Grafisch ontwerp

Naast krachtige content, hebben ondernemingen regelmatig aantrekkelijke visuals nodig. Denk aan visitekaartjes, flyers, PowerPoint-presentaties, socialmediabeelden of een nieuw logo. Als je kan werken met grafische software als Adobe en/of Canva, en als je de nodige creatieve ontwerpskills hebt, dan is het slim om grafisch ontwerp aan te bieden als freelancer.

Softwareontwikkeling en programmeren

IT en ICT zijn domeinen waarin veel openstaande vacatures te vinden zijn. Dat verbaast je waarschijnlijk niet. Bij uitbreiding is er ook veel werk voor wie zulke diensten aanbiedt als freelancer. Op kop staat programmeren en software development. Dit gaat bijvoorbeeld over het maken van mobiele apps, software op maat en webapplicaties. Interessante skills om je eigen te maken zijn de programmeertalen JavaScript en Python.

Chloë is content creator en coach. Haar missie is ondernemers, kmo’s en ngo’s helpen om hun bedrijf uit te bouwen tot een pareltje met aantrekkelijke content en visuals, zodat ze meer leuke klanten aantrekken.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten