Terug

Op zoek naar een coworking in Gent? Deze 5 plekken zijn gratis

Ana Attento Backstay

Deze gezellige koffiebar vind je tegenover Kunstencentrum VIERNULVIER, vroeger De Vooruit. De wifi is gratis en zeer goed. Vandaar dat je hier vaak studenten, telewerkers en zelfstandigen ziet werken of vergaderen. Maar let wel, dit is geen officiële coworkingplek. Er wordt dan ook verwacht dat je ten minste een drankje of snack nuttigt wanneer je hier enkele uren komt werken. Er is een ruim aanbod aan koffies, theetjes, limonades en taartjes. Aanraders zijn de latte en de citroentaart.
Tip: je neemt best je hoofdtelefoon mee, want hoewel het hier vrij rustig is, kan het altijd zijn dat je toevallig naast een pratend duo of groepje zit. Bovendien is er altijd wel een beetje lawaai, want Ana Attento Backstay is en blijft een koffiebar, en dus geen 100% stille werkplek. De Krook Naast een architecturaal pareltje en een openbare bibliotheek, staat

De Krook

bekend als stille studie- en werkruimte. Vooral studenten vind je hier vaak in groten getale, vooral vlak voor en tijdens de examenperiode.
Ze kunnen hier immers perfect studeren zonder veel afleiding. Maar ook ondernemers, zoals jonge freelancers komen hier regelmatig coworken.
Er zijn ruimtes met lange tafels en stopcontacten op verschillende verdiepingen. Buiten de examenperiode is de kans groot dat de stoelen naast je niet ingenomen zijn, ideaal voor wie graag wat meer ruimte heeft. Het enige nadeel is dat je je plekje op voorhand moet reserveren via een online tool en dat de openingsuren niet zo handig zijn. Elke dag, behalve op zondag, openen de deuren slechts om 10u. Maar voor wie graag wat later aan zijn of haar werkdag begint, is dit natuurlijk geen probleem.

Koffeine

Dit is een hippe koffiebar in het centrum van Gent, met name pal naast de Sint-Baafskathedraal. Vanaf sommige tafeltjes heb je zelfs zicht op dit indrukwekkend bouwwerk. Aangezien er gratis wifi is, kan je hier perfect werken. Maar net als Ana Attento Backstay, is ook dit geen coworkingplek stricto sensu. Zorg dan ook zeker dat je iets consumeert wanneer je hier gaat werken. Wat heel fijn is aan Koffeine, is dat je hier naast koffie en thee ook koffiekoeken, bananencake, smoothies en dergelijke meer kan krijgen. Een nadeel is dat het vrij druk kan zijn in bepaalde periodes, bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties, tijdens het weekend en tegen de avond. Wat niet verwonderlijk is aangezien deze bar in het toeristisch centrum van Gent gelegen is.

Bar Infernal

Dit café is beter bekend als ‘het boekencafé van Gent’. Je vindt deze bar vlak bij de Vrijdagsmarkt, dus op een steenworp van het historisch centrum van Gent. Aangezien de sfeer inspirerend werkt, met de vele boeken, en je kan genieten van gratis wifi, vind je hier regelmatig studenten, telewerkers en zelfstandigen, aan het werk aan een van de houten tafeltjes. Let wel, Bar Infernal gaat pas open om 11u, dus vroeg ’s ochtends kan je hier niet gaan werken. Leuk weetje: de boeken zijn niet louter bedoeld als decoratie. Iedereen mag een boek uit de kast nemen en het ter plekke lezen. Ook mag je een eigen boek inruilen voor een nieuw exemplaar. Of beter gezegd een tweedehands exemplaar, want de boeken die hier te vinden zijn, zijn uiteraard niet (meer) nieuw.

De Stiltekamer van BlinkOut vzw

BlinkOut vzw is een organisatie die werkt rond kwetsbaarheden en onzichtbare drempels. Een van de mooie initiatieven van deze vzw is De Stiltekamer, een rustige, sfeervolle plek met enkele zetels en bureaus. Iedereen die op zoek is naar een rustige ruimte om te werken, lezen, mediteren… is hier welkom, dus ook coworkers. De Stiltekamer is open van 9u tot 18u op werkdagen en is gelegen vlak bij het Zuid, met name in de Vlaanderenstraat. Deze ruimte is vrij toegankelijk en je hoeft geen plek te reserveren. Let wel, aangezien dit een kleine ruimte is, doe je er goed aan om zo vroeg mogelijk ’s ochtends aan te komen. Zo heb je de grootste kans op een plek. Daarnaast is het ook mogelijk om een werkplek in het gebouw te huren, maar dat is wel betalend.

Door Chloë de Raedt 

Chloë is content creator en coach. Haar missie is ondernemers en KMO’s helpen om hun bedrijf of het bedrijf waarvoor ze werken uit te bouwen tot een pareltje met aantrekkelijke content en visuals.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.