Terug

Een super coole AI-tool genaamd MidJourney

Voordat ik de juiste werkwijze had gevonden, was ik verschillende YouTube-video's aan het bekijken. Maar toen ik eenmaal doorhad hoe het werkte, kon ik het niet laten om het te proberen. Ik typte /imagine in de Discord chat, gevolgd door een korte beschrijving van de afbeelding die ik wilde creëren. En voilà, daar was mijn afbeelding van een vliegende leeuw met een regenboog, precies zoals mijn dochter Amber het had gevraagd! Als webdesigner was ik meteen enthousiast en begon ik met het testen van verschillende landingspagina's en logo's.


Ik kon gewoon niet stoppen, het was zo leuk om te zien wat MidJourney allemaal kon doen! En het beste van alles? MidJourney biedt niet alleen één, maar vier verschillende afbeeldingen die bij je beschrijving passen. Zo kun je verschillende opties bekijken en degene kiezen die het beste bij jou en je project past. Je kunt ervoor kiezen om een afbeelding te selecteren en vervolgens vier variaties daarvan te laten maken. En als je eenmaal tevreden bent met de afbeelding, kun je deze downloaden in hoge resolutie en terugvinden op je MidJourney-account. Het is zo eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken! Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel tijd en moeite dit kan besparen bij het zoeken naar de perfecte afbeelding op stockfotowebsites of het maken van je eigen afbeeldingen.

En niet alleen dat, MidJourney kan ook waardevol zijn voor marketeers bij het maken van advertenties of banners, of voor sociale media managers bij het genereren van visuele content. Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van MidJourney. Het is belangrijk om te onthouden dat het momenteel alleen werkt met tekstinputs in het Engels, dus dit kan een beperking zijn voor sommige gebruikers. Ook moet je ervoor zorgen dat je de ethische kwesties begrijpt die komen kijken bij het gebruik van AI-systemen, zoals het voorkomen van bias in de gegenereerde afbeeldingen.

Al met al ben ik een grote fan van MidJourney en kan ik het niet genoeg aanbevelen. Het is een krachtige en creatieve tool die je kan helpen om snel en efficiënt professionele afbeeldingen te genereren voor je projecten. En hoewel het een betaald abonnement vereist, kan het echt waardevol zijn als je veel afbeeldingen nodig hebt voor je werk. Deze vliegende leeuw is door mijn Dochter Amber bedacht. (zie afbeelding in bijlage)

Het is ook belangrijk om te onthouden dat AI-systemen zoals MidJourney nog steeds in ontwikkeling zijn en dat er ruimte is voor verbetering en optimalisatie. Hoewel de gegenereerde afbeeldingen indrukwekkend zijn, zijn er nog steeds beperkingen en is het systeem nog niet perfect. Het is belangrijk om deze beperkingen in gedachten te houden bij het gebruik van de tool en om het als een aanvulling te zien op, in plaats van als vervanging van, menselijke creativiteit en vaardigheden. Ik zou het ten zeerste aanbevelen om MidJourney uit te proberen als je op zoek bent naar een efficiënte en creatieve manier om afbeeldingen te genereren voor je projecten. Het is een geweldige tool die je kan helpen om tijd en moeite te besparen bij het zoeken naar de perfecte afbeelding en je kan helpen om unieke en professionele content te creëren. (afbeelding: landingspagina voor een bloemist) Logo’s fotografie, uiteraard gemaakt met MidJourney. 

Dus, heb jij MidJourney al geprobeerd? Laat me weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en creaties. En als je nog andere tips hebt voor het genereren van afbeeldingen met behulp van AI, laat het me dan ook weten. Samen kunnen we de wereld van AI en creativiteit verkennen en ontdekken!

door: Ilja Wensink 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten