Terug

Ik heb geen inspiratie - wat doen bij een writer’s block?

Neem een pauze

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar soms is het beste wat je kunt doen als je vastzit in een creatieve impasse, afstand nemen. Kom van achter je bureau, ga naar buiten, drink een tas thee of koffie ... Soms heeft je geest gewoon wat rust nodig.

Dwaal rond zonder doel

Dit klinkt misschien raar, maar het kan wonderen doen. Ga letterlijk ronddwalen in een park of in huis, kijk naar de mensen, de spullen en de natuur om je heen, maar wel zonder er actief over na te denken. Vaak komen de beste ideeën wanneer je het het minst verwacht! Probeer iets nieuws Nieuwe ervaringen opdoen kan helpen om je creativiteit (opnieuw) aan te wakkeren.

Probeer een nieuwe hobby

lees een boek over een totaal nieuw onderwerp, leer een instrument of bezoek een plek waar je nog nooit bent geweest. Ga wandelen of joggen in de natuur Trek naar een bos, park, bergen ... De rust en schoonheid van de natuur kunnen een inspiratiebron zijn. Bovendien helpt wandelen en joggen in de natuur om je batterijen op te laden.

Journal over je writer’s block

Schrijven over je gebrek aan inspiratie kan grappig genoeg inspirerend werken. Journallen is immers een goede manier om te ventileren en je gedachten op een rijtje te zetten. Soms leidt het simpelweg op papier zetten van je probleem zelfs tot onverwachte doorbraken.

Wees lief voor jezelf

Wees niet te hard voor jezelf. Want besef dat iedereen weleens last heeft van een writer’s block. Ja, zelfs de grootste auteurs hebben niet altijd inspiratie om geweldige teksten te produceren. Aanvaard de situatie dus en blijf vooral rustig. Voor je het weet, heb je weer sprankelende ideeën!

Ik ben Chloë De Raedt en als content creator & coach help ik ondernemers aan meer juiste klanten, waarmee het klikt en die zorgen voor een hogere omzet. Dit doe ik via coachingsessies, online cursussen en het schrijven van SEO-webcontent. Daarnaast ontwerp ik brochures of e-book van a tot z: van topic en content tot grafisch ontwerp.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten