Terug

Het Belang van Sterk Webdesign voor Freelancers: Feiten en Cijfers

Het Belang van Een Professionele Website

Feit: 83% van de mensen beoordeelt de geloofwaardigheid van een bedrijf op basis van hun website.
Cijfer: Bedrijven met een mobiel-responsieve website zien een stijging van 67% in klantbetrokkenheid. Een van de eerste dingen die potentiële klanten van een freelancer doen, is hun website bezoeken. Een professioneel ontworpen website wekt vertrouwen en geeft aan dat je serieus bent over je werk. De statistieken liegen er niet om. Bijna iedereen, namelijk 83% van de mensen, beoordeelt de geloofwaardigheid van een bedrijf op basis van hun website. Als je website er verouderd uitziet of niet goed werkt op mobiele apparaten, loop je het risico potentiële klanten af te schrikken.

Een mobiel-responsieve website is tegenwoordig van essentieel belang. Mobiele apparaten zijn niet meer weg te denken uit ons leven, en 52% van al het internetverkeer komt van smartphones en tablets. Een webdesign dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten is geen luxe, maar een noodzaak. Het loont de moeite, want bedrijven met een mobiel-responsieve website zien een stijging van 67% in klantbetrokkenheid.

Een Sterke Eerste Indruk

Feit: Bezoekers beoordelen een website binnen 50 milliseconden. Een aantrekkelijk ontwerp is van essentieel belang voor het vasthouden van hun aandacht.
Cijfer: 94% van de eerste indrukken zijn design-gerelateerd. In de wereld van het internet geldt: de eerste indruk is van onschatbare waarde. Bezoekers beoordelen je website binnen 50 milliseconden. Dat is de tijd die ze nodig hebben om te bepalen of ze verder willen kijken of vertrekken.
En hier komt het ontwerp om de hoek kijken. Maar liefst 94% van de eerste indrukken die mensen van een website krijgen, zijn gerelateerd aan het design. Als je website er onaantrekkelijk uitziet of rommelig oogt, is de kans groot dat bezoekers snel wegklikken. Responsief ontwerp is niet alleen een optie, maar een vereiste voor het maken van een goede eerste indruk. Een website die er op zowel desktop als mobiele apparaten goed uitziet, straalt professionaliteit uit en houdt bezoekers langer op je site.

Responsief Ontwerp voor Mobiele Gebruikers

Feit: 52% van al het internetverkeer komt van mobiele apparaten.
Cijfer: 88% van de online consumenten zal niet terugkeren naar een website na een slechte mobiele ervaring. Mobiele apparaten domineren de manier waarop mensen het internet gebruiken. Maar liefst 52% van al het internetverkeer komt van mobiele apparaten. Als jouw website niet goed werkt op smartphones en tablets, sluit je potentieel de helft van je doelgroep uit. Nog verontrustender is het feit dat 88% van de online consumenten niet terug zal keren naar een website na een slechte mobiele ervaring. Dat betekent dat een niet-mobielvriendelijke website niet alleen potentiële klanten kan verliezen, maar ook bestaande klanten kan afschrikken.

Inhoud en Usability


Feit: 88% van de online consumenten zijn minder geneigd om terug te keren naar een website na een slechte gebruikerservaring.
Cijfer: Gemiddeld besteden gebruikers 5.59 seconden aan het lezen van de inhoud van een webpagina voordat ze zich verplaatsen. Een effectieve website omvat niet alleen een mooi ontwerp, maar ook goede inhoud en bruikbaarheid. Een onsamenhangende structuur, slechte navigatie en onduidelijke inhoud kunnen bezoekers frustreren en ervoor zorgen dat ze niet terugkeren. Uit een studie blijkt dat 88% van de online consumenten minder geneigd is om terug te keren naar een website na een slechte gebruikerservaring. Bovendien besteden gebruikers slechts gemiddeld 5.59 seconden aan het lezen van de inhoud van een webpagina voordat ze zich verplaatsen. Dat betekent dat je maar een paar seconden hebt om hun aandacht te trekken en vast te houden.

Conversie en Vertrouwen

Feit: Een professioneel webdesign kan de conversie met wel 200% verhogen.
Cijfer: Websites met een SSL-certificaat (veiligheidsindicator) zien een 87% hogere conversieratio. Uiteindelijk draait het bij een freelancer om conversie. Een professioneel webdesign kan de conversie met wel 200% verhogen. Het geeft bezoekers het vertrouwen om contact op te nemen of een aankoop te doen. Een ander belangrijk aspect is de beveiliging. Websites met een SSL-certificaat, dat als een veiligheidsindicator fungeert, zien een 87% hogere conversieratio. Bezoekers voelen zich veiliger en comfortabeler bij het achterlaten van persoonlijke gegevens op een beveiligde website. Afsluiting In een competitieve wereld is webdesign voor freelancers een niet te onderschatten factor. De cijfers liegen er niet om: een goed ontworpen website kan de geloofwaardigheid, conversie en klantbetrokkenheid aanzienlijk verbeteren. Zorg ervoor dat jouw webdesign up-to-date is en afgestemd is op de behoeften van je freelancebedrijf. Met deze feiten en cijfers in gedachten, is het duidelijk dat webdesign voor freelancers niet lichtvaardig moet worden opgevat. Je website is jouw digitale visitekaartje en kan het verschil maken tussen het winnen of verliezen van klanten. Zorg voor een professioneel ontworpen, mobiel-responsieve website met duidelijke inhoud en een vlekkeloze gebruikerservaring. Het zal je niet alleen helpen om potentiële klanten aan te trekken, maar ook om hun vertrouwen te winnen en conversies te stimuleren.

Dit blog is geschreven door Ilja Wensink van Website remake: www.websiteremake.nl

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.