Terug

Zo ontwikkel je een effectieve ochtendroutine

Hoe begin jij je ochtenden meestal? Ben jij een snooze-koning en draai jij je zodra je wekker gaat nog zeker drie keer om? Of spring je elke ochtend fris en fruitig uit bed? Kickstart je dag met een effectieve ochtendroutine!   

Werk aan een ochtendroutine 

  ‘Een goed begin is het halve werk’. Als jij je dag moe, rusteloos en gestrest begint, heeft dat invloed op de rest van je dag. Maar begin je jouw dag met rust, tijd voor jezelf en persoonlijke ontwikkeling? Dan zul je zien dat je dag ook daadwerkelijk anders gaat verlopen.    Kies daarom voor een fijne ochtendroutine! Simpele handelingen die je elke ochtend weer uitvoert. Net zolang tot het een routine is geworden en het net zo onmisbaar is als tandenpoetsen. Je zult merken dat je gedurende de dag veel energieker, helderder en gefocust bent.   

Tips voor een goede ochtendroutine 

 

1.   Zet je wekker een uur eerder

  Sta jij altijd om 7 uur op? Zet je wekker dan voortaan om 6 uur. Ja, een uur eerder. Het lijkt misschien onmogelijk, maar als jij elke ochtend een uurtje eerder uit je bed komt heb je ook een uur langer om aan jezelf te werken. Een moment waarop je nog niet bereikbaar bent voor anderen en je alle tijd hebt voor jezelf.   

2.   Kies voor rust 

  Wat doe je dan tijdens een ochtendroutine? Plan in ieder geval een moment rust is. Dit kan al 5 of 10 minuten zijn. Ga comfortabel zitten en doe je ogen dicht. Focus op je ademhaling en probeer je gedachten aan je voorbij te laten gaan. Zo’n rustmomentje elke ochtend is goud waard. Je zult merken dat je er innerlijk rustig van wordt en de hectiek van de dag beter aankan. 

3.   Werk aan jezelf 

  ‘Ik heb nooit tijd om boeken te lezen’. ‘Een half uur yoga? Waar haal ik de tijd vandaan!’. Herkenbaar? Als je een uur eerder opstaat héb je de tijd om dat boek te lezen of lekker te sporten. Fijne activiteiten voor tijdens je ochtendroutine:   ·     Sporten: hardlopen, wandelen, yoga  ·     Lezen ·     Schrijven  ·     Mediteren  ·     Uitgebreid, gezond ontbijten

  Wil je meer weten over een effectieve ochtendroutine? Lees dan zeker het boek van Hal Elrod: ‘Miracle Morning’!  

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten