Terug

Eigen website als freelancer, wel of niet?

Heb je besloten om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan? Dan is er ineens veel om te regelen. Misschien ben je al naar de KvK geweest om je in te schrijven en heb je ook meteen maar die zakelijke rekening geopend. Dit zijn belangrijke stappen, maar dan begint het pas echt. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de beste manier is om opdrachten te krijgen en hoe je jezelf op de markt kunt zetten.

Kan een eigen website hierbij helpen, of kun je je beter eerst op andere dingen gaan richten?

Voordeel, je kunt laten zien wat je te bieden hebt

Aan het hebben van een website voor je bedrijf kleven voor- en nadelen, maar in de meeste gevallen overheersen de voordelen. Op je website heb je de ruimte om potentiële klanten te laten zien wie jij bent, en vooral; wat je te bieden hebt. Je kunt hier je boodschap overbrengen en hebt ook de mogelijkheid om te laten zien wat je kan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een portfolio aanmaken met foto’s, filmpjes, teksten of andere documenten die jouw werk presenteren. Een website geeft een goede eerste indruk, en potentiële klanten kunnen direct zien of jij degene bent die ze zoeken.

Het staat professioneel

Nog een goede reden om te kiezen voor een website, is omdat het professionaliteit uitstraalt. Klanten kunnen zien dat jij je bedrijf serieus neemt en het geeft een stukje vertrouwen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je website goed in elkaar zit en dat de content kwaliteit heeft. Een stukadoor zal niet snel afgerekend worden op een spelfout op zijn website, maar een schrijver natuurlijk wel.

Klanten kunnen je vinden

Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw website kunnen vinden, is het belangrijk dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. De SEO van je website kun je zelf regelen, maar je kunt dit ook uit handen geven aan een specialist. En zelfs als je website niet op de eerste pagina staat in Google, dan kunnen mensen je nog steeds vinden als ze de naam van je bedrijf weten. Dit is prettig als je bijvoorbeeld aan het netwerken bent, of toevallig iemand tegenkomt die jouw diensten zoekt. Je website is dan een laagdrempelige manier voor klanten om meer te weten te komen over wat jij te bieden hebt. Natuurlijk kun je ook je telefoonnummer geven, maar mensen zullen veel sneller een kijkje nemen op je website. Hier kunnen ze zich vrijblijvend en op hun gemak oriënteren.

Nadeel, het kost tijd...

Een nadeel is natuurlijk dat je tijd en/of geld moet investeren in een website. Er zijn tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden om zelf “binnen vijf minuten” een website in elkaar te zetten. Dit is een relatief goedkope optie, maar het kost wel iets meer dan vijf minuten om een goede website op te zetten. Met een beetje geluk heb je binnen deze tijd een mooie template gekozen, maar die moet dan nog wel gevuld worden. Als je de tijd hebt, dan kan het leuk zijn om dit creatieve proces te doorlopen. Het is leerzaam en je hebt helemaal zelf de touwtjes in handen.

...of geld

Als je je kostbare tijd liever aan andere zaken besteedt, dan kun je het maken van een website natuurlijk ook overlaten aan iemand die er verstand van heeft. Je kunt er dan vanuit gaan dat je een mooie website krijgt die logisch in elkaar zit. Zelf hoef je er weinig of geen tijd in te stoppen, maar het brengt wel wat kosten met

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten